keresés a weboldalon

Sportos angol óra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportos angol óra

2009 március 20 - péntek
Sportosra vették az Apáczai gimnázium egyik angol óráját. A Tempus Közalapítványnál nyert pályázat révén az intézmény a tanév során bemutató órákat tart a nyelvi előkészítő osztályban. Városi és városkörnyéki iskolákban angolt tanító kollégákat várnak ezen alkalmakra, ahol is különböző témákat dolgoznak fel.

A hat nyílt óra közül az egyik a sportot ölelte körül. Ez különösen testhez álló a 9. i. osztály tanulóinak, ugyanis amellett, hogy lelkes kosárlabda drukkerek, maguk is a mozgás elkötelezettjei, tudtuk meg az osztályfőnöktől, a nyertes pályázat készítőjétől Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsannától. A multimédiás eszközök használatára épülő, pergő ritmusú óra érdekessége volt, hogy részt vett rajt két anyanyelvi beszélő is.

Louis Hinnant és Calvin Watson, a Zalakerámia ZTE KK játékosai, akik angolból és sportból is, kiemelten a kosárlabdából, otthon vannak. Hozzájuk intéztek kérdéseket a diákok, természetesen angolul (a kérdést könnyen eldöntötte, hogy az amerikai fiúk csak néhány magyar szót tudnak), a vendégek pedig készségesen segítettek a feladatok, így a keresztrejtvény elkészítésében.

A sportkifejezéseket taglaló óra másik vendége az egyik 11. évfolyamos diáktárs, Krizsai Botond volt, aki amerikai futballt játszik és a szemléletesebb óra kedvéért felöltötte védőmezét, mely a kissé harcias labdajáték elengedhetetlen kelléke. A tavasz folyamán még három nyílt órára várják az Apáczai ÁMK-ba az érdeklődő kollégákat, akikkel aztán közösen kielemzik a bemutatókat, hogy minél többet profitálhassanak a látottakból.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: