keresés a weboldalon

Strandfejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Strandfejlesztés (Videó)

2015 július 16 - csütörtök
Augusztusban megnyit a városi strand – ezt szerdán sajtótájékoztatón jelentették be Zalaegerszeg vezetői. A bébi-, és gyermekmedence felújítása befejező szakaszához érkezett, már csak a burkolás és a tereprendezés van hátra. A fejlesztést az önkormányzat saját forrásból, több mint 120 millió forintból fedezi.

Helyreállítják a fogadó helyiséget, mellette öltözőket létesítenek. A gyerekmedence körül pedig jelentős zöldfelületet és térkő-burkolatot alakítanak ki. A munkálatok márciusban a büfé lebontásával kezdődtek. Most a bébi és gyermekmedence burkolását, illetve a tereprendezést végzik. A kivitelezők tartják a határidőket. A családok négy év után most nyáron újra birtokba vehetik a zalaegerszegi strandot.

A beruházás kapcsán társadalmi akciót hirdettek. A strand szépítésében részt vehetnek a civil szervezetek is, akik jelentkezését várják.

A strandot az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. üzemelteti majd. A vendégeket kedvező nyitvatartással és szolágáltatásokkal fogadják. A belépőjegy gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt 300 forintba fog kerülni.

A fürdőfejlesztés befejezését a kormány garantálja. A Modern Városok Programnak köszönhetően a strand területén jövőre egy 10 pályás tanmedencét építenek.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: