keresés a weboldalon

Sürgősségi centrum: Megkezdődött a beruházás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sürgősségi centrum: Megkezdődött a beruházás

2011 január 06 - csütörtök
Aláírták a kivitelezési szerződést, és átvette a munkaterületet a ZÁÉV Zrt: megkezdődött a sürgősségi centrum kialakítása a Zala Megyei Kórházban. A mintegy 700 millió forintos beruházást a tervek szerint június végén avatják fel. A régóta várt sürgősségi centrum lehetővé teszi az egykapus betegfelvétel kialakítását Zalaegerszegen, és a nap 24 órájában biztosítja a gyors és megfelelő szintű ellátáshoz való hozzáférést a lakosság részére. A részletekről dr. Pál Attilát, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét kérdeztük.

– Négy pályázó közül a ZÁÉV Zrt. nyerte el a kivitelezés lehetőségét. Vezérigazgató úrral rögtön az év első munkanapján aláírtuk a szerződést, át is adtuk a munkaterületet. Hogyha minden rendben halad, június 30-án át is vághatjuk a szalagot, ami azt jelenti, hogy készen van a beruházás – árulta el dr. Pál Attila.

 – Nagy jelentőségű Zala megye egésze számára a sürgősségi centrum. Régi vágya volt ez már a lakosságnak és a szakmának egyaránt. De nem kívánunk megállni a sürgősségi centrum kialakításánál! – tett hozzá az alelnök.

– Előttünk áll egy újabb beruházási folyamat, ahol már nagyságrendekkel nagyobb, fogalmazhatok talán úgy, hogy körülbelül 4,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg. A szívcentrum megújításáról beszélek. Bár még nem írtuk alá a szerződést, már biztos, hogy elnyertük az induláshoz szükséges támogatási összeget.

A sürgősségi centrum a jelenlegi baleseti sebészet, baleseti röntgen és betegfelvételi iroda helyén jön létre. Egykapus rendszert alakítanak ki, vagyis a mentő az ellátásra szoruló gyerekeket és felnőtteket is a sürgősségi centrumba szállítja. Nem úgy mint jelenleg! Napjainkban Zalaegerszegen a sürgősségi ellátást 17 fekvőbeteg-szakellátó osztályon végzik.

F.M.

Tartalom megosztása: