keresés a weboldalon

Szabadtéri szentmisével kezdődött a Városmissziós Hét Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szabadtéri szentmisével kezdődött a Városmissziós Hét Zalaegerszegen

2024 szeptember 10 - kedd
Városmissziós hét kezdődött Zalaegerszegen. A jövő vasárnapig tartó programsorozatot szabadtéri szentmisével nyitották meg, melyet Székely János megyéspüspök celebrált a város plébánosainak közreműködésével. A városmisszió célja ezúttal is annak elősegítése, hogy minél többekhez eljusson az Evangélium örömhíre, minél többen találkozhassanak Jézussal, és befogadják Őt.

A Kazinczy téren összegyűlt több száz hívőt az énekkar műsora köszöntötte, majd Stróber László apátplébános üdvözölte a városmissziót. A szentmisét ezt követően Székely János megyéspüspök vezette.

Ahogy a kereszten található évszámok jelzik, az első missziót 1889-ben tartották Zalaegerszegen. A sorozat 1947-ben szakadt meg. Most a Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület tagjai és a város plébániái határoztak úgy, hogy felélesztik a hagyományt.

A szabadtéri szentmisére Zalaegerszeg mellett a környező településekről is érkeztek. Fiatalok és idősek együtt imádkoztak.

A Városmissziós Hét minden délutánra, kora estére kínál elfoglaltságot. Ezek között a bibliaolvasás, dicsőítő est, teaház, kiállítás, családi nap és zenés program is szerepel. A záró szentmisét szeptember 15-én vasárnap 18 órakor a Kertvárosi Templomban tartják.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: