keresés a weboldalon

Szakemberek kerestetnek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakemberek kerestetnek (Videó)

2017 szeptember 20 - szerda
A munkaerőpiac aktualitásairól és a szakképzés jövőjéről tartott fórumot ma Zalaegerszegen a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. Az országos roadshow valamennyi állomásán arra keresik a választ, miként növelhető a gazdaság versenyképessége.

A rendezvényre a munkaadókat, önkormányzati képviselőket és a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetőit várták. A megyeszékhelyeket érintő, november végéig tartó eseménysorozat célja azoknak a problémáknak a feltérképezése, melyekkel a gazdaságfejlesztés megoldható – mondta Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

A rendezvényen Balaicz Zoltán köszöntőjében úgy fogalmazott: a város törekszik a munkáltatókkal való jó kapcsolat kialakítására. A polgármester ismertette a közeljövő legjelentősebb beruházásait, melyek újabb kihívást jelentenek a helyi munkaerőpiacon.

A programra meghívták a szakképzési terület szereplőit is. A beszámolókból kiderült: érdemi változásra van szükség – jelezte Némethyné Lövey Zsuzsanna, a ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója.

A fórumon elhangzott: Zalában az elmúlt hat évben 46 % – kal csökkent a szakközépiskolai tanulók száma. A KSH adatai szerint 2011-ben 4000 diák vett részt ebben a képzési formában. Jelenleg azonban már csak 2100 tanulót tartanak nyilván. A szakemberek szerint elsősorban a szülők szemléletváltására van szükség.

Sz.É./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: