keresés a weboldalon

Szakképzés határok nélkül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakképzés határok nélkül

2007 április 19 - csütörtök
„Szakképzés határok nélkül” szakmai program keretében Zalaegerszegre látogató marosvásárhelyi delegációt, a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola testvériskolájának kilenc pedagógusát, a polgármesteri hivatalban fogadta Tombi Lajos alpolgármester.

A város Marosvásárhellyel immár tíz éve ápol testvérvárosi kapcsolatot, melynek fontos eleme volt e két szakképző intézmény egymással történő kapcsolatfelvétele is. Baján Antal igazgató elmondta: éves rendszerességgel találkoznak egymással a két iskola pedagógusai, vezetői. A mostani látogatás apropóját pedig Románia EU-s csatlakozása, a szakképzésben ezt követően várható változások beállta, illetve az erre való felkészülés adta. A testvériskola delegációja részéről elhangzott: most még jó néhány lépéssel le vannak ugyan maradva a Zalaegerszegen tapasztalt szakképzéshez képest, ám azon vannak, hogy hátrányukat mielőbb behozzák. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Ganz-iskola – mondta Baján Antal -, felajánlva a meglévő Eu-s – francia, szlovén, osztrák – kapcsolatokat, továbbá segíteni kívánják az intézményt a számukra még ismeretlen EU-s pályázatok, projektek elkészítése során.

A delegáció programja során a Ganz-iskolán kívül ellátogatott a Pedagógiai Intézetbe és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába is. (Zala-Lap Kft., S. P.)

Tartalom megosztása: