keresés a weboldalon

Szakmai konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai konferencia (Videó)

2013 április 10 - szerda
Melyek azok az új foglalkoztatási formák, amelyekkel növelhető a versenyképesség a piacon? Többek között ezzel a kérdéssel is foglalkozott az a szakmai konferencia, amelyet ma tartottak a város Dísz termében.

A Joint Venture Szövetség célja, egy olyan gazdasági környezet kialakítása, amelyben a tagok érvényesülhetnek. Ezért szervezték a mai konferenciát is. Gyutai Csaba városunk polgármestere azt mondta: Zalaegerszeg Magyarország lakosságának 0,6 százalékát teszi ki. A bruttó nemzeti összterméknek viszont a 3 százalékát. Ez azt is jelenti, hogy ötször jobban teljesít, mint ránézésre – fogalmazott a polgármester. Megemlítette azt is: az önkormányzat saját eszközeivel is segíti a helyi gazdaság élénkítését. Ezért indították el a Deák Ferenc városépítő Programot. 


A gazdasági élet szereplői több előadást is hallhattak. Elsőként Fehér Dániel beszélt a munkajogi kérdésekről. Az ügyvéd azt mondta: a szokásos foglalkoztatási formák mellett az úgynevezett atipikus foglakoztatás előnyére válhat egyes vállalkozásoknak. 


Emellett szó esett még az adózás előnyeiről is az atipikus foglalkoztatás tekintetében. A konferencián a külpiacra jutási lehetőségekről is beszéltek és a vállalatok belső erőforrásainak kiaknázásáról. 
S.Z./T.S.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: