keresés a weboldalon

Száz éves az Ady

Zalaegerszeg címer
Hírek

Száz éves az Ady

2007 május 04 - péntek
Rajzpályázattal és kiállítással emlékeztek tanárok és diákok az Ady iskola régi épületének 100. évfordulójára. A jeles alkalomra megyei rajzpályázatot hirdettek „Szeretném magam megmutatni, Hogy látva lássanak…” címmel, melyre tizenkét zalai iskolából érkeztek pályaművek.

Czigány László igazgató elmondta, hogy 1907. április 30.-ára készült el az iskola régi épülete. Nagy volt az igény akkoriban, hogy a fiatal lányok is iskolába járjanak, ezért az volt a terv, hogy egy osztállyal polgári leányiskola indul. Az érdeklődés azonban akkora volt, hogy egyből két osztály indult. Az Ady iskola népszerűségét annak is köszönheti, hogy 1907 óta folyamatos a tanítás, s az intézmény az elmúlt száz évben méretében és funkciójában is lényegesen bővült.

Az évfordulóra négy kategóriában lehetett rajzokkal, festményekkel nevezni: a régi iskolaépület ábrázolásával; Ady Endre versillusztrációkkal; az egykori diákélet bemutatásával; és a jelenleg működő tagozatok – tánc, zene, képzőművészet – illusztrálásával.

A nyertes munkák nívódíjban részesültek, s a legszínvonalasabb alkotásokból kiállítás nyílt az iskola galériájában. A zalaegerszegi pályázók közül díjat kapott Geráth Gábor, Köcse Anna, Dávid Dominik, Bánhegyi Milán (Ady iskola) és Dobri Anna (Petőfi Sándor Általános Iskola). (Zala-Lap Kft., V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: