keresés a weboldalon

Szent István-szobránál emlékeztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent István-szobránál emlékeztek (Videó)

2021 augusztus 23 - hétfő
Államalapító Szent István királyunk ünnepének előestéjén – a hagyományokhoz híven – Csácsbozsokon tartottak városi megemlékezést. A 21 éve felavatott szobornál először Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg ünnepi gondolatait. A közönség egy nagyszabású előadás részese is lehetett: az István a király című rockopera elevenedett meg a színpadon.

2000-ben avatták fel Seres János és Szórádi Zsigmond alkotását a város kapujában. Azóta minden évben itt kezdődik az augusztus 20-ai ünnepségsorozat – emlékeztetett a településrész önkormányzati képviselője.

Herkliné Ebedli Gyöngyi – önkormányzati képviselő, Csácsbozsok:

Balaicz Zoltán polgármester beszédében kiemelte: szükség van a megemlékezésekre, mert hitet és erőt meríthetünk őseink példájából, ugyanakkor felismerhetjük általuk a múlt tanulságait, és levonhatjuk a következtetéseket.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepségen Furján Gellért atya megáldotta, majd a városvezetők megszegték az új kenyeret.

Ezt követően az István a király című rockopera újragondolt, rövidített változatát tekinthette meg a közönség a Hevesi Sándor Színház és a Zalai Táncegyüttes művészeinek előadásában.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: