keresés a weboldalon

Szeretek színházba járni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szeretek színházba járni

2013 március 25 - hétfő
Nagyon szeretek színházba járni, évek óta színházbérletem van a Hevesi Sándor Színházba. Nekem mindegy, hogy balett, operett, musical, opera vagy színmű, hiszen mindegyik elvarázsol a maga módján.

A néző és a szakma elképzelései egyazon helyen találkoznak, és mindkét fél életébe boldogság költözik. Szerintem ez adja a színház varázsát.

Az is tény, hogy minden ember máshogy szórakozik, máshogy kapcsolódik ki, de természetesen, ha valaki elmegy egy színházi előadásra, neki az egy önfeledt este, komoly vagy éppen könnyed kultúrabefogadás, művelődés, szórakozás és tanulás. A színdarab előadóinak, a színészeknek azonban ez egy emberpróbáló hivatás, kihívás – az adott karakter megjelentése, a nézőközönség elkápráztatása. Ők ezt választották hivatásuknak, feladatuknak, hogy az embereknek kellőképpen át tudják adni a darabban a szerző megálmodott üzenetét, a rendező felvázolt elképzeléseit. A jutalom, a taps sem marad el, és ilyenkor a színházi előadás minden résztvevője örömmel nyugtázhatja, hogy a sok befektetett energia, fáradozás nem volt hiábavaló, és az elismerés erőt ad az újabb kihívásokhoz.

Nagyon szeretem, amikor a színészek korhű ruhákban jelennek meg a színpadon, és teljesen le tudja kötni a figyelmemet, ahogy az előadás alatt prózai vagy zenés játékot látok egymással kombinálva. Én személy szerint a vidámabb, könnyedebb műveket jobban szeretem nézni, úgy vélem, ebben a mai nehéz világban ez jelent igazi felüdülést és kikapcsolódást számomra.

Czémán Franciska (13.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: