keresés a weboldalon

Szertelen fiatalok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szertelen fiatalok

2008 május 20 - kedd
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett drogprevenciós pályázatnak köszönhetően a Zala Civil Élet Közhasznú Egyesület és a ZEG-ZUG Ifjúsági Iroda ifjúsági kortárssegítő felkészítést szervezett a gyermekjóléti szolgálat munkatársainak közreműködésével. A város minden középiskolájából jelentkeztek a képzésre a diákok, összesen 20 fő. A háromhónapos program a napokban zárult egy szertelen együttléttel, melyen a város több középiskolájából 60 diák vett részt.

– Vetélkedőt és egész éjszakás közös programot szerveztünk a fiataloknak, minél több lehetőséget mutatva a szabadidő eltöltésére a csellengés és a káros szenvedélyek alternatívájaként – mondta Doszpod Tünde, a Zalai Civil Ház munkatársa, a rendezvény felelőse. – A délutáni program helyszíne a Béke liget volt, ahol a Göcseji Környezetvédő és Tájfutó Egyesülettel közösen tájfutást rendeztünk.

Majd öt állomásos útvonalon kellett a Kertvárosi Lakótelepi Sportklubhoz eljutni, ahol folytatódott a rendezvény. Grill party, ping – pong és csócsó, filmmaraton, koncert, karaokee nonstop, persze aki kifáradt annak pihenő helyet biztosítottunk. A program reggelig tartott, amikor is Gyutai Csaba alpolgármester adta át a szponzorainknak köszönhető jutalmakat.

– Lesz -e folytatása a rendezvénynek? – Újabb pályázatot adtunk be, amellyel szeretnénk folytatni a képzést, növelni a segítők csapatát. Illetve az iskolai ifjúságvédelmi felelősöknek akkreditált tanfolyamot szervezni és az érintett szakembereknek tanulmányutat Komlóra, a drogrehabilitációs intézetbe. De az eddig megvalósult program kellemes csalódás volt, nagyon lelkesek voltak a fiatalok, és ha továbbadják a tanultakat, akkor ennek az ügynek széles köre lehet. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: