keresés a weboldalon

Szlovén-magyar gazdasági fórum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szlovén-magyar gazdasági fórum (Videó)

2012 április 20 - péntek
Szlovén-magyar gazdasági fórumot tartottak csütörtökön Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A találkozót a Szlovén Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, a Szlovén-Magyar Üzletemberek Egyesülete és Zalaegerszeg önkormányzata szervezte azzal a szándékkal, hogy élénkebbé tegyék mindenekelőtt a határ menti gazdasági kapcsolatokat.

Szlovénia – a földrajzi szomszédságból is adódóan – természetes gazdasági partnere Magyarországnak; ez pedig különösen érvényes a határmenti térségekre – hangsúlyozták az üzletember-találkozó résztvevői. A fórumot egyrészt kölcsönös piac-keresés, másrészt az együttműködés lehetőségeinek feltárása jellemezte.

Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere a zalaegerszeg.hu-nak azt mondta: a város számára egyaránt kedvező, ha a szlovén és magyar vállalkozások kölcsönösen piacot találnak egymás országában, de az is, ha közös vállalatokat hoznak létre.

Szlovénia magyarországi nagykövete, Darja Bavdaz Kuret arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban mintegy 20 százalékkal nőtt a két ország közötti gazdasági forgalom. A nagykövet úgy vélte: Zalaegerszeg a térség egyik gazdasági és közlekedési központja, ami különösen fontossá teszi a szlovén vállalkozások számára.

Szent-Iványi István, Magyarország szlovéniai nagykövete pedig úgy fogalmazott: az elmúlt év különösen kiemelkedő volt a szlovén-magyar gazdasági kapcsolatokban, a hasonló üzletember-fórumok pedig hozzájárulnak a további sikerekhez.

Zalaegerszeg önkormányzata – kamarai közreműködéssel – a jövőben hasonló fórumokat tervez francia és német üzletemberekkel is.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: