keresés a weboldalon

Szorosabb mérkőzésre számítottunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szorosabb mérkőzésre számítottunk

2010 május 06 - csütörtök
Zalakerámia ZTE – Szolnoki Olaj 93-67 (21-21, 17-14, 32-19, 23-13)

NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Rájátszás az 1-4. helyért, első találkozó. Zalaegerszeg, 2200 néző. Jv.: Földházi, Benczúr, Frányó.

ZTE: Hinnant (20/6), Watson (9/3), Kámán (5/3), Wilson (15/6) Trepák (12). Csere: Tóth Á. (7), Gáspár (5/3), Timberlake (14/6), Simon, Bödör, Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Szolnok: Szabó, Alekszics (15/6), Barro (5), Vesztergom (7/3), Báder (9). Csere: Rice (18), Harazin, Sonyák, Cseh, Váradi (11/3), Grebenár (2). Vezetőedző: Poór Péter.

Álmosan kezdte a találkozót a ZTE, úgy nézett ki, mintha a zalaiak játszottak volna 5 mérkőzést a legjobb 8 között. A Szolnok szinte majdnem minden támadásból eredményes volt, míg a ZTE-nél pontatlanok voltak a dobások. A 8. percben érte utol ellenfelét a hazai csapat (16-16), de továbbra is döcögött a játéka. A második negyed is inkább küzdelmet, mint szép játékot hozott. A zalaiak négy perc alatt 2 pontot szereztek, szerencséjükre a szolnokiak sem villogtak, de újból átvették a vezetést.

Aztán Timberlake fújt riadót két 3 pontos után egy duplával köszönt be, és a 18. percben már a hazaiak vezettek 36-31-re.

A nagyszünet után a harmadik negyedben összeroppantotta ellenfelét a ZTE, két perc alatt Hinnant villanásai után tíz pont fölé nőtt az előny (48-37). Innen aztán már nem tudott visszakapaszkodni a vendégcsapat. A zalaiak nagyszerűen védekeztek, s több könnyű kosarat is szereztek

A 29. percben már húsz pont volt a két csapat között (67-47) A befejező negyed öröm kosárlabdát hozott, ekkor hazai oldalon Wilson teljesített remekül, 3 pontosakat dobott, lepattanó labdákat szerzett. Az utolsó percekben mindenki játéklehetőséghez jutott.

A ZTE végül magabiztosan nyert. Szolnokon viszont csak a nagyszünet utáni játékkal lehet keresni valójuk.

Vélemények:

Patonay Imre, a ZTE szakmai tanácsadója: – Az első két negyedben rendkívül rosszul dobtunk távolról. Tizenegy hárompontos kísérletünkből csak három talált a gyűrűbe. Egy idő után ebben sikerült feljavulnunk, s összeállt a védekezésünk is. Ez hozta meg számunkra a sikert.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Végig agresszívan védekeztünk. Amikor a második félidőben támadásban is pontosak voltunk, biztossá vált győzelmünk. Szolnokon is megpróbálunk nyerni.

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: – Mi jóval több könnyű kosarat szereztünk, mint a vendégek. Nekik minden pontért meg kellett küzdeniük. Amikor összeállt a csapat védekezése, mindjárt jobb ritmusban támadtunk.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Szorosabb mérkőzésre számítottam, de cseppet sem bánom, hogy végül is sima lett. Egy nullra vezetünk, ennyi, és nem több. Jó lenne Szolnokon nyerni, de ahhoz a mainál jobban kell játszanunk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: