keresés a weboldalon

Születésnap a Csillagközi óvodában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnap a Csillagközi óvodában

2009 október 22 - csütörtök
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte háromnapos rendezvénysorozattal a Csillagközi óvoda, melynek zárásaként ünnepi műsorral kedveskedtek a gyerekek. Kemendi Györgyné óvodavezető idézte fel a kezdetektől napjainkig az intézmény történetét, mely több fordulópontot élt meg 1979-es nyitása óta.

Akkor az óvoda kerítése egyben a Kertváros (KISZ-lakótelep) végét is jelentette, ma pedig több utcányi házzal túlnyúlik azon. Az itt kezdő óvónők közül sokan, lévén 30 évvel ezelőtt többségük pályakezdő volt, még ma is nevelgeti a kicsiket. A csoportok létszáma a demográfiának megfelelően csökkent a nyitáshoz képest, de még ma is a város második legnagyobb óvodájának számít.

A nevelésen belül kiemelt szerepet kap a környezettudatosság. Ennek látványos megnyilvánulása az óvoda udvara, melynek virágosítása már országos elismerést is hozott. A növények gondozásába a gyerekeket is bevonják. Szintén ennek a hozzáállásnak az eredménye az idén ősszel kiérdemelt „Zöld óvoda” cím is.

De a természetes anyagokhoz való kötődést az Őszi kavalkád című ünnepi műsor díszletéül szolgáló dekorációk is tükrözték. A jubileum alkalmával dr. Gyimesi Endre polgármester is köszöntötte az óvoda dolgozóit, oklevelet és pénzjutalmat adott át.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: