keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Születésnap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnap (Videó)

2013 június 10 - hétfő
Megalakulásának 45 éves évfordulóját ünnepelte a zalaegerszegi Kertbarát Kör, melynek 2009. május 12-i bejegyzését követően Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület a hivatalos neve. A Keresztury VMK-ban tartott rendezvény részeként régi kertészeti és borászati eszközökből egy kiállítást is szerveztek.

Kertészkedj, művelődj, barátkozz, védd a természetet és fogyassz magyar terméket! Mottójuk, jelmondatuk, s egyben fő tevékenységük pontos meghatározása. A Kertbarát körösök ennek jegyében jönnek össze hétről, hétre, hogy egymástól, gyakran pedig szakavatott előadóktól sajátítsák el a kertészkedés fortélyait. Csaknem fél évszázada, ami Balaicz Zoltán alpolgármester szerint azért is figyelemre méltó, mert a zalai megyeszékhelynek ez az egyetlen amatőr, öntevékeny közössége, amelyik több évtized alatt sem oszlott fel.


Ami a Kertbarát Kört illeti, úgy tűnik, még hosszú évtizedekig működik, mert tagjaik – Markó János és Kakas József egybehangzóan azt mondják: szakmailag és emberileg is igazi közösségre leltek.

Markó János:


Kakas József:


A születésnapi ünnepségre is, csakúgy, mint általában máskor, ki-ki a saját termésével lepte meg társait, hogy többek között arról is beszélgessenek. Mint általában máskor.

V.N./E.K.

Tartalom megosztása: