keresés a weboldalon

Születésnapján köszöntötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnapján köszöntötték (Videó)

2023 február 21 - kedd
Kilencvenedik születésnapján a városlakók nevében köszöntötte Szőcs Jánost Zalaegerszeg polgármestere. Kiemelkedő munkáját 2003-ban Pro-Urbe díjjal ismerte el a közgyűlés. A 2009-ben alapított ZTE Akadémia 2013 óta viseli a nevét.

1968-tól egy évtizeden át a ZTE vezetőedzője volt. Az 1971-72-es szezonban a labdarugócsapat az élvonalba jutott. A sporteredmények mellett a városépítésben is sokat tett a közösségért – emlékeztetett Balaicz Zoltán.   

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Pályafutását Zalaegerszegen kezdte, tanulmányait az egykori Deák Ferenc -, mai nevén Zrínyi Miklós Gimnáziumban végezte. Sok szép emlék köti a városhoz. Mint fogalmazott, ha a főutcán jár, többen megsüvegelik.   

Szőcs János:

Munkáját számos díjjal jutalmazták: 2002-ben, a ZTE Kék-Fehér Gálán életműdíjat adományoztak a volt vezetőedzőnek. Az MLSZ legmagasabb, arany fokozatú emlékérmét 2009-ben vehette át az UEFA, illetve a FIFA vezetőitől. A kitüntetéseket otthonában őrzi.   

 

Balaicz Zoltán a város ajándékával együtt átadta azt az elismerő oklevelet is, mellyel Magyarország miniszterelnöke köszöntötte születésnapján.

K.I./E.K.

Fotó: Katona Tibor

Tartalom megosztása: