keresés a weboldalon

Szünet előtti lazulás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szünet előtti lazulás

2009 április 12 - vasárnap
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon számos iskolában tartottak diák napot, amikor is a lazulásé volt a főszerep. A Ganz-Munkácsy Szakközépiskolába látogattunk el, ahol köszönhetően a hat éves hagyományra visszatekintő 24 órás röplabda tornának, két napos program várta a tanulókat.

Az említett sporteseménynek a Munkácsy-tagiskola tornaterme adott otthont. A folyamatosan zajló mérkőzések mellett alkalmi fekvőhelyeken pihenhették ki magukat a diákok, nem így a pedagógusok, akik végig talpon voltak, részben, mint bírák, illetve rendfenntartók, sőt alkalmanként mint játékosok is. Egyéb sport programként foci és sakk várta a résztvevőket.

Ennél kényelmesebb játék lehetőséget kínált a csocsó és a játszóház. Aki a tavasz jegyében egy kis változatosságra vágyott, felfrissíthette frizuráját a fodrászműhelyben, illetve reformkonyha bemutatón próbálhatott ki új ízeket. A Diákparlament ülését is e napon tartották, egyetlen komoly rendezvényként.

A kikapcsolódás része volt még a karaoke, ahol főleg a végzősök eresztették ki a gőzt, a nagy megmérettetés előtt. Nem úszta meg nevetés nélkül az, aki a Beugró-t választotta időtöltésnek. A népszerű tv műsor utánzataként a Hevesi Sándor Színház három művésze és a helyi diákok alkotta csapat improvizált mulatságos jeleneteket.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: