keresés a weboldalon

Tájékoztattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájékoztattak (Videó)

2021 május 19 - szerda
Megfelelőek a víz- és levegőtisztaságot mutató értékek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Zalaegerszeg környezeti állapotáról tartottak a városházán. A beszámolón egyebek mellett az önkormányzat és a lakosság együttműködésével megvalósuló akciókról és a fejlesztésekről esett szó.

Zalaegerszeg önkormányzata 2022-ig érvényes Települési Környezetvédelmi Programmal rendelkezik – bocsátotta előre Gecse Péter alpolgármester. A feladatokat az ehhez társított cselekvési terv szellemében végzik. Fontosnak tartják, hogy a munkába a helyieket és a nagyobb közösségeket is bevonják.

Gecse Péter alpolgármester, Zalaegerszeg:

Emellett folyamatosan figyelik a környezeti elemek állapotát. A víz és a levegő tisztaságát rendszeresen – meghatározott szempontok szerint – ellenőrzik, ahogy tették az elmúlt esztendőben is.

Tánczos Zsolt – környezetvédelmi szakreferens:

Felszámoltak még illegális hulladéklerakókat. Emellett összpontosítottak a környezettudatos szemlélet meghonosítására és a szelektív gyűjtésre.

Gecse Péter alpolgármester, Zalaegerszeg:

A jelenleg zajló beruházások is ezt célozzák. Köztük a búslakpusztai hulladéklerakó és a szelektív hulladékválogató csarnok bővítése.

Sz.E./F.M.

Tartalom megosztása: