keresés a weboldalon

Táncház Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Táncház Zalaegerszegen (Videó)

2015 szeptember 23 - szerda
Táncház várja az érdeklődőket Zalaegerszegen. A Zalai Táncegyüttes Egyesület és az önkormányzat közösen indított kezdeményezése csütörtökön egy kalotaszegi kiállítással kezdődik, melyet szombaton gyermek-játszóház, néprajzi előadások, valamint koncertek követnek.

A hagyományőrző sorozat célja, hogy a szokásos táncház kereteit kibővítve ismertesse meg az érdeklődőkkel a magyar nyelvterület értékes folklórját, valamint egyes tájegységek tárgyi- és szellemi kultúráját. A program szeptemberben Kalotaszeg néprajzi értékeit mutatja be. A részletekről Rácz Petra, a Zalai Táncegyüttes Egyesületének elnöke adott tájékoztatást.


A kezdeményezést Zalaegerszeg önkormányzata 500 ezer forinttal támogatja. A hagyományőrző sorozat idén négy alkalommal várja a látogatókat a Keresztury VMK-ba. A városvezetés azonban a folytatást már máshol képzelné el. Erről Balaicz Zoltán polgármester szólt.


A látogatók a Gyöngyös Kalotaszeg című programon többek között tánc-és énektanításon, valamint viseleti bemutatón vehetnek részt. A későbbiekben pedig Somogy, Moldva és Zala kulturális értékeivel, hagyományaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

V.D./B.P.

Tartalom megosztása: