keresés a weboldalon

Tanévnyitó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tanévnyitó

2024 augusztus 30 - péntek

A 2024-2025-ös tanévet érintő legfontosabb témákról tartott tanévnyitó konferenciát a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ. A szakmai rendezvényre a vármegye oktatási és nevelési intézményeiből csaknem 150-en érkeztek. Az eseményt a Pálóczi zeneiskola növendékeinek műsora színesítette.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta; a pedagógusok kiváló munkát végeznek. Mint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere fogalmazott, tartalommal töltik meg az épületeket.
A zalai vármegyeszékhely ahhoz nyújt segítséget, hogy a gyermekek és a fiatalok korszerű körülmények között tanulhassanak.

Szeptember másodikán megkezdődik az új tanév, míg az utolsó tanítási nap 2025-ben, június 20-án lesz. Mint Pálfi Erika, a Belügyminisztérium Köznevelési és Stratégiai Főosztályának vezetője fogalmazott, nem a tanév lesz hosszabb, hanem a tavaszi, illetve őszi szünet tart majd tovább.

Az intézményekben már felkészültek a becsengetésre. A kormány által biztosított, ingyenes tankönyveket az első napon vehetik át a tanulók.
A Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó köznevelési intézményekben közel ezer elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait. Közülük több, mint 360-an a zalai vármegyeszékhelyen.

K.I./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: