keresés a weboldalon

Tanévnyitó a BGF-en (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tanévnyitó a BGF-en (Videó)

2012 szeptember 10 - hétfő
Tanévnyitó ünnepséget tartottak hétfőn a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán, Zalaegerszegen. Idén 5500 ‘gólyát’ köszöntenek a BGF-en, közülük 170-et a zalai megyeszékhelyen. Noha országosan csökkentették a keretszámokat a gazdaságtudományi szakokon, jó döntést hoztak, akik ezen az ágon tanulnak tovább – hangzott el a megnyitón.

645 évvel ezelőtt alakul meg Pécsen az első egyetem az országban; azóta sok változáson ment keresztül a felsőoktatás – hangzott el a megnyitó ünnepségen. Manapság is átalakítás zajlik, hiszen a gazdaságtudományi képzések nagy része már nem államilag finanszírozott. A megmaradt helyek egyharmada viszont a BGF-é lett. 
Noha az állam úgy véli, túlképzés van a gazdaságtudományok terén, Zalaegerszeg önkormányzata ösztönzi a fiatalokat a képzésre- hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester. 

A tavalyinál mintegy harminc százalékkal kevesebben kezdik meg tanulmányaikat a zalaegerszegi intézményben. A felvett hallgatóknál egyértelmű volt, hol szeretnének tovább tanulni.

Jó döntésüket igazolja az a 2011-ben készített felmérés miszerint: A BGF-en végzett hallgatók közel 43 százaléka már az államvizsga idején rendelkezik munkahellyel.

 

S.Z./B.P.

Tartalom megosztása: