keresés a weboldalon

Tavaszra kerülhet a kormány elé a III. Járműipari Központ programja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tavaszra kerülhet a kormány elé a III. Járműipari Központ programja (Videó)

2013 január 24 - csütörtök
Szombathelyen folytatódtak az egyeztetései a Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg térségében, a kormány által is kiemelt projektként kezelt III. Járműipari Központ létrehozásának egyeztető megbeszélései. A feladatok koordinálására nonprofit társaság alakul, amely feltérképezi a leendő partnereket és elkészíti azt a részletes programot, amely várhatóan tavasszal kerül a kormány elé.

2014 és ’20 között kiemelt projektként kezeli a kormány a régióban formálódó járműipari központot, amely nemcsak a térség, hanem az ország gazdaságának fejlesztése miatt is fontos – hangsúlyozta a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár.

Az autóipar fejlesztése érdekében 7 vas és zala megyei nagyvállalat, a két megyeszékhely és Szentgotthárd mellett a kamarák, a gyáriparosok és a képző intézmények is támogatják az együttműködést, amely a térség kisebb vállalkozásainak is hosszú távú fejlődést jelenthet.

A meglévő üzemek bővítésével és a beszállítói kör bővülésével akár 25 ezer új munkahely is létrejöhet a térségben. Szentgotthárdon máris nőtt a megrendelések száma az Opel új motorgyárának megépítése óta.

A járműipari fejlesztésekhez elegendő és megfelelően képzett munkaerőre van szükségük a vállalatoknak. Ennek érdekében az önkormányzatokkal is együttműködnek.

A régióban újabb felsőfokú műszaki képzések, a kisebbeknek pályaorientációs programok indulnak.

A kormány 2014-től uniós forrásokkal segíti majd az innnovációt és a fejlesztés egyéb feltételeit.

A feladatok koordinálására nonprofit társaság alakul, amely feltérképezi a leendő partnereket és elkészíti azt a részletes programot, amely várhatóan tavasszal kerül a kormány elé.

Forrás: Szombathelyi Televízió

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: