keresés a weboldalon

Tehetségbarát önkormányzat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tehetségbarát önkormányzat (Videó)

2020 augusztus 31 - hétfő
Megnyerte Zalaegerszeg a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 díjat. A plakettet azoknak ítélik oda, akik segítik a tehetséges fiatalokat, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. Az erkölcsi elismerés mellett másfél millió forintos támogatásban részesült a város.

Azok a települések jogosultak a talentumok gondozásáért odaítélt kitüntetésre, akik aktívan tevékenykednek a fiatalok felkutatásában. Balaicz Zoltán polgármester az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta: valamiben mindenki tehetséges, a kérdés az, hogy meg tudjuk-e találni.

A pénzügyi támogatást egyebek mellett sport, kulturális, tanulmányi és művészeti ösztöndíjakra szeretnénk költeni – tájékoztatott a rendezvényen Velkey Péter. A humánigazgatási osztályvezető kifejtette, hogy a nyeremény egyik felét különböző csoportokhoz, egyénekhez kell közvetlenül eljuttatni, a másikat akár saját rendezvényekre is lehet költeni.

A díjat Vadvári Tibor alpolgármester vette át Budapesten, az Országos Tehetséggálán. Zalaegerszeg mellett további öt település, Budakeszi, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty munkáját ismerte el az Emberi Erőforrások minisztériuma által támogatott Nemzeti Tehetség Program.

N.J./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: