keresés a weboldalon

Temetőbejárás Mindenszentek előtt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Temetőbejárás Mindenszentek előtt (Videó)

2014 október 31 - péntek
Várhatóan idén is több tízezren keresik fel Mindenszentek és halottak napján a zalaegerszegi temetőket. A város és a Városgazdálkodási Kft. vezetői csütörtökön megnézték a sírkertek állapotát, és ismertették az elmúlt időszakban történt fejlesztéseket.

Ahogy halottainkat tiszteljük, úgy viselkedjünk az élőkkel is. Ez a felirat olvasható a Göcseji úti temető főbejárata előtt elhelyezett táblán.

– Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy fokozottan ügyeljenek a hétvégén a látogatók egymásra – fogalmazott Herczeg András, a Városgazdálkodási Kft. ágazatvezetője.

Már csütörtökön délután is sokan érkeztek a temetőbe, hogy elhelyezzék koszorúikat, virágaikat szeretteik sírján. Itt az utakat járhatóbbá alakították, a sírok között a füvet lenyírták, és a közvilágítást is ellenőrizték, a nemrég kivágott fenyők helyére pedig 28 gömbtövist ültetnek majd. A város vezetői a ravatalozó teljes felújítását is tervezik.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy méltó körülmények között lehessen a kegyeletet és a tiszteletet leróni a zalaegerszegi temetőkben – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A temetők a hétvégén meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat, a Göcseji úti és az Új temető 7 órától 22 óráig lesz nyitva, a peremkerületi temetők pedig folyamatos nyitva tartással üzemelnek. A balesetek elkerülése végett a katasztrófavédelem pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a meggyújtott mécseseket mindenki körültekintően helyezze el a temetőben és otthon is.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: