keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

További szigorítások

Zalaegerszeg címer
Hírek

További szigorítások

2007 november 25 - vasárnap
Az idén kilencen részesülnek Zalaegerszegért Díjban: hat magánszemély és három szervezet. Dr. Gyimesi Endre polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján számolt be a zárt ülésen hozott döntésről.

Eszerint Jochen Hartloff, Kusel polgármestere, Lukács Márton iskolaigazgató, Molnárné Raposa Irén, a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának PR osztályvezetője, Nemes László festőművész, Pintér János tűzoltóparancsnok, Szényi Zoltán művésztanár, valamint a Besenyő a 2000-es években Alapítvány, a Kertvárosi Nyugdíjas Klub és a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Klub veheti át december 14-én az elismeréseket.

Az egerszegi közgyűlés múlt heti ülésén elfogadásra került a város 2008. évi költségvetési koncepciója. A képviselők úgy döntöttek, hogy a végleges költségvetésben törekedni kell arra, hogy a tervezett működési hitelfelvétel ne haladja meg az 500 millió forintot. A polgármester hangsúlyozta: nem tervez az önkormányzat kötvénykibocsátást és új adót, sem kívánnak bevezetni jövőre. A bevétel szempontjából negatív tendencia, hogy jelentősen visszaesett az ingatlanforgalom, ugyanakkor dr. Gyimesi Endre bízik abban, hogy 2008-ban is kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemzi majd a várost.

Tájékoztatót hallgattak meg a képviselők Zalaegerszeg közbiztonsági helyzetéről, a megtett intézkedésekről és a feladatokról. Elhangzott, a 2001-2006 között ismertté vált bűncselekmények alapján Zalaegerszeg a megyei jogú városok közül a legbiztonságosabb város. Ennek az első helynek a megtartása a következő évek feladata is.

Az inflációt meghaladó közszolgáltatási díjak emelkedéséről is döntés született. A Zala Volán Zrt. 8,5 százalékkal emelte a díjtételt, a kéményseprő ipari szolgáltatások, 6 százalékkal emelkednek, a hulladékszállítás, pedig átlagosan 13 százalékkal kerül többe, fogalmazott a polgármester és hozzátette: a Parkoló-Gazda Kft. 2004 óta most emel először árat: a jegyeket váltók 22 százalékkal fizetnek többet, a bérletet vásárlók, pedig 15 százalékkal. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a legnagyobb díjemelés az ivóvíz (15,4 százalék), és a szennyvízcsatorna szolgáltatás (22 százalék) esetében jelentkezik. Ez utóbbi díjváltozások esetében különösen fontos az uniós kötelezettségekből adódó többletfeladatok említése.

Két vezetői állásra benyújtott pályázatról is döntés született. Az Egyesített Bölcsődék irányításával 2012. december 31.-ig Prenner Zsuzsannát bízták meg, az Öveges József ÁMK igazgatói posztját 2013. július 31-ig Domján István tölti be.
A sajtótájékoztatón Gyutai Csaba alpolgármester két nagyobb pályázat benyújtásáról szólt. Az egyik egy nagyszabású felsőoktatási intézményrendszer fejlesztését szolgáló pályázat, melynek keretében széles összefogás valósulhatna meg a műszaki egyetem, a helyi képzőhelyek és a város összefogásával. A másik egy nagyszabású kerékpárút fejlesztési pályázat, melynek sikere esetén a Parkerdő (bevásárló központok) – Kazinczy tér közötti kerékpárút szakasz kiépítése valósulna meg. Szólt még arról, hogy az önkormányzat értékesítette a tulajdonában lévő ZTE Football Club Zrt. részvényeit, melyet Nagy Ferenc névértéken vásárolt meg. (Zala-Lap Kft., V.Zs.)

Tartalom megosztása: