keresés a weboldalon

Továbbjutást érő vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Továbbjutást érő vereség

2009 január 26 - hétfő
Soproni sÖrdögök – Zalakerámia ZTE 88-86 (30-27, 19-24, 16-19, 23-16) Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés, Sopron, 800 néző. Jv.: Bodnár, Kapitány, Gorka.

Zalakerámia ZTE: Gáspár (2), Hinnant (20/6), Kámán (20/12), Helbich (6), Jones (24/15). Csere: Wilson (10/3), Trepák (4), Simon, Tóth Á. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szaktanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyedben egyik csapat sem védekezett, a hazaiaknál a „kisemberek”, Cruz és Brooks jeleskedett a pontszerzésben, míg a vendégeknél Hinnant, Kámán és Jones tették ugyanezt. A második negyedben valamelyest feljavult a Zalakerámia ZTE védőjátéka, s a negyed utolsó másodpercében egy Kámán-triplával át is vette a vezetést. A folytatásban a vendégek türelmesen játszottak, s támadásaikat rendre kosárral fejezték be.

A negyedik játékrész közepén 75-70-re vezetett a Zalakerámia ZTE, játékosai azonban ekkor kapkodni kezdtek, s félő volt, hogy a hazaiak ledolgozzák hátrányukat. Szerencsére Kámán kétszer jókor dobott hárompontosat és a hazaiaknak egyszer sem nőtt öt pont fölé az előnye. A Zalakerámia ZTE 12 pontos előnyéből tízet megőrzött, s biztosan jutott a Magyar Kupában a legjobb 16 közé. Értékelés: Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – Továbbjutásunk nem forgott veszélyben, a csapat csupán az utolsó játékrész végén került kisebb gödörbe.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: