keresés a weboldalon

Tündérkertben Wass Alberttel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tündérkertben Wass Alberttel

2009 február 08 - vasárnap
Sikerrel vett részt a Petőfi iskola negyedikesei alkotta „Margaréta” csapat Takácsné Makk Edit tanítónő vezetésével a József Attila Városi Könyvtár által meghirdetett „Tündérkert virágai” című levelezős játékban. A Wass Albert erdélyi magyar író-költő gyermekeknek szóló alkotásait feldolgozó háromfordulós feladatsor végén a salomvári általános iskolásokkal együtt bizonyultak a legfelkészültebbeknek a témában az induló 33 csoport közül.

– Érdekes feladatokat kaptunk, melyet szívesen, lelkesen és szorgalmasan oldottak meg a gyerekek – mondta Takácsné Makk Edit. – Azért volt jó ez a verseny, mert nekünk is kitekintést adott, hiszen Wass Albert meséi, mondái, gyerek versei kevésbé ismertek.

– Legjobban a Vízi királyról szóló mese tetszett, a vidám történeteket szeretem – mondta Horváth Kristóf, a csapat szószólója, hozzátéve, más versenyen is „Margaréta” csapat néven vettek már részt, de akkor utolsó helyen végeztek, most viszont okkal örülhetnek. – Sokat dolgoztunk, de megérte a részvétel. 300 pontból 289-t értünk el. Az igazgató bácsitól is kaptunk dicséretet, mert azt mondta, nagy hírnevet szereztünk az iskolának, ezért jár a dicséret.

Tuboly Anita szerényen, csendesen mosolyog csapattársa mellett, ő kevésbé hangos, bár határozott egyéniség. Az ő feladata volt a rajzok elkészítése, és a művek közül a versek mellett tette le a voksát. – Tetszettek, ajánlanám másoknak is. A mesék kicsit mások, mint a magyar népmesék.

Szintén a versek híve Fesztl Barnabás, aki kistestvéreivel is szívesen megosztja ezeket. A mondákat is megszerette, de azok megértéséhez még nőni kell a testvéreinek. Azt mondani sem kell, hogy mindhárman szeretnek olvasni és nem ijedtek meg a plusz munkától, ami a versenyzéssel járt. Jutalmuk a sok szép olvasmány élmény mellett a könyvtár jóvoltából egy-egy ajándékkönyv, melynek meséiből, verseiből tovább gazdagodhatnak, lelkileg megpihenhetnek, hiszen éppen elég izgalom van most az életükben, mindhárman a Zrínyi-gimnáziumot célozták meg.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: