keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Turizmus – Zala megye továbbra is az élen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Turizmus – Zala megye továbbra is az élen (Videó)

2012 szeptember 24 - hétfő
Idén nyáron egy vendég jellemzően 4 éjszakát töltött el Zala megye kereskedelmi szálláshelyein. A legkedveltebbek idén is a gyógyszállók voltak- derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből.

Július végéig a Zala megyei szálláshelyeken körülbelül 300 ezer turista fordult meg, egyharmaduk külföldi volt. Több mint 1 millió éjszakát töltöttek megyénkben, ennek ellenére, a vendégéjszakák száma 40%-kal csökkent a tavalyi évhez képest. A KSH felmérése szerint a belföldi turisták száma csökkent leginkább. A szállodák vendégforgalmában azonban növekedést tapasztaltak a szakemberek.

Zalaegerszeg idegenforgalma 2010 és 11 között 6%-kal nőtt. Turisztikai szempontból az elsődleges vonzerőt az AquaCity-ben látják a szakemberek. Idén nyáron 90 ezren fordultak meg a vízi élményparkban. A város vezetése a jövőben egyebek mellett azt szeretné, ha bővülne a város szálloda kínálata – mondta Gyutai Csaba polgármester.

A város idegenforgalmát az elmúlt nyár fesztiváljai is gazdagították, melyeken egyre több hazai és külföldi látogató vesz részt.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: