keresés a weboldalon

Tűzijátékkal köszöntötték az újévet

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tűzijátékkal köszöntötték az újévet

2009 január 02 - péntek
Az elmúlt évek hagyományait folytatva az idén is a Dísz-téren köszöntötték az újesztendőt a zalaegerszegiek. Az önkormányzat meghívására már délután öt órakor programok várták a helyieket, a városi televízió összeállítását láthatták a múlt év legfontosabb eseményeiből.

Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet a 2008-ban elért eredményekre, és szólt a nehézségekről is, melyek érintették az önkormányzatokat.

A polgármester összefogást és tettrekészséget kér a zalaegerszegiektől 2009-re, mert csak ezzel lehet enyhíteni a pénzügyi válság okozta, nehézségeket. Külön köszöntötte a múlt évben születetteket és szüleiket, valamint a 2009-ik év első egerszegi babáját.

A történelmi egyházak képviselői szintén szóltak, áldást kérve az új esztendőre. A január elsejei programon a Lobo Latino zenekar adott hangulatos koncertet, majd az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület műsorának tapsolhattak a belvárosi esemény résztvevői. A hét óra után kezdődő tűzijáték után is folytatódott a hangulatos este.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: