keresés a weboldalon

Új irodaépület (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új irodaépület (Videó)

2022 szeptember 16 - péntek
Átadták a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya új irodaépületét. A 750 millió forintos beruházás egy újabb mérföldkő a világszínvonalú létesítmény életében. A kutatás-fejlesztési komplexumot ezentúl innen irányítják a szakemberek.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter úgy fogalmazott: Zalaegerszegen – csakúgy, mint az ország több pontján magas hozzáadott értékű kutatás-fejlesztés zajlik.

Palkovics László, technológiai és ipari miniszter:

Az avató ünnepségen részt vett Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő beszédében a versenyképes munkahelyteremtést emelte ki.

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő:

A tesztpálya miniszteri biztosa a létesítmény folyamatos fejlődéséről szólt. Vigh László úgy fogalmazott: az itt zajló munka példaértékű, innovációs lehetőségeket kínál.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A most átadott irodaépület, ún. koordinációs központként működik majd.

Háry András, vezérigazgató, ZalaZONE Ipari Park Zrt.:

Zalaegerszeg egyik legfontosabb célja a helyi gazdaság fejlesztése. A Járműipari Tesztpálya és az itt létrejött beruházások ezt nagyban erősítik.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester hozzátette: 2014-ben 3,2 milliárd forint volt a helyi iparűzési adóbevétel. Ezt jövőre 5,4 milliárdra szeretnék növelni. Ehhez pedig az itt zajló fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak.

GY.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: