keresés a weboldalon

Új műfüves sportpálya a Kis utcai óvodában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új műfüves sportpálya a Kis utcai óvodában (Videó)

2013 október 25 - péntek
Műfüves sportpályát avattak ma a Kis utcai óvodában. Az Ovi-Foci Alapítvány és az önkormányzat finanszírozásával egy többfunkciós sportpályát alakítottak ki, ahol focizni, kosárlabdázni és kézilabdázni is lehet. Az Ovi-foci program egyik létrehozója Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori hátvédje.

A Kis utcai ovisok örömmel vették birtokba az új műfüves pályát. Az intézményben kiemelt szerepe van a sportnak. Két óvónő D kategóriás futballedző végezettséget szerzett. A pálya lehetőséget nyújt arra, hogy a kicsik többféle mozgásformában is kipróbálhassák magukat.  
 
 
Bár a gyerekek közül többen már most igazi futballrajongók, egyelőre a mozgás és a játék öröme lelkesíti őket. 
 
Az Ovi-foci programot Buzánszky Jenő az Aranycsapat egykori hátvédje, a Nemzet Sportolója hozta létre, közreműködésének köszönhetően eddig több mint 40 műfüves sportpályát adtak át. Az Ovi-foci Közhasznú Alapítvány tevékenységéért Magyar Termék Nagydíj és Innovációért Különdíj elismerést is kapott.


Az 5 millió forintos beruházásból 2 millió 800 ezer forintot az önkormányzat biztosított. A városban ezzel együtt 6 műfüves pálya van – mondta Gyutai Csaba polgármester.


A következő Ovi-foci pályát jövő hónapban az Űrhajós úti óvodában adják át.
 
DZsu/B.P.
 
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: