keresés a weboldalon

Új park a Hock János utca és a Platán sor sarkán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új park a Hock János utca és a Platán sor sarkán

2011 május 06 - péntek
Új parkot alakítottak ki a Hock János út, az Ebergényi út és a Platán sor kereszteződésében, ahol a korábbi közmű-felújítás után meglehetősen rendezetlen állapotok uralkodtak. Most díszburkolat és sok-sok növény fogadja a járókelőket. A közel 8 millió forintból megvalósult létesítményt csütörtökön avatták fel.

A legelső, amit a környékbeliek észrevettek, hogy az új pázsitszőnyeg – vagy legalább is annak helye – kék. Ennek okáról Gyutai Csaba polgármester is csak az avatási ünnepségen értesült.

– Én is kíváncsi voltam rá – mondta Gyutai Csaba. – Kiderült, ez egy amerikai technológia, az úgynevezett hidrovetés. A fűmagot egy különleges, és éppen kék színű anyaggal keverik el, és így juttatják a talajra. Így gyorsabban kel ki, és szebben nő.

A kereszteződésre – Zalaegerszeg nyugati kapujára – egyébként régóta ráfért, hogy rendbe hozzák. A tervezés a városrész korábbi képviselője, Sándor Dénes György kezdeményezésére kezdődött el, a további munkálatokat pedig utóda, Makovecz Tamás pártfogolta.

 Az új parkba kereken ezer növényt telepítettek, köztük 600 rózsatövet, valamint örökzöldeket és két majdan nagyra növő, árnyékot adó fát.

– A jövőben több hasonló, kisebb beruházással szépítjük, növeljük a város zöldterületeit – folytatta Gyutai Csaba. – Ennek jeleit a belvárosban már mindenki tapasztalhatta. Több színes, egynyári virágot telepítünk, mellettük pedig olyan növényeket, amelyek folyamatosan bontják szirmaikat, mint például a rózsa. Célunk, hogy környezetbarát, „zöld város” legyünk.

Az ehhez hasonló, kisebb városszépítő, közérzetjavító beruházások nyomán a jövőben a megyeszékhelyet reményeink szerint ismét úgy emlegethetik: a „virágos Zalaegerszeg”

H.G.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: