keresés a weboldalon

Új varroda nyílt a déli ipari parkban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új varroda nyílt a déli ipari parkban (Videó)

2011 november 03 - csütörtök
160 millió forintból, 80 milliós pályázati valamint önkormányzati támogatással megépült D.F. Sport Kft. varrodája Zalaegerszeg déli ipari parkban. A Zalaegerszegen 13 éve működő biciklis ruhákat gyártó vállalkozás elsősorban Olaszországba szállítja termékeit.

Már javában dolgoznak a varrónők az új gyárban. Harmincöt alkalmazott heti 6000 ezer biciklis nadrágot varr és ez még csak töredéke a termelésnek. A sportruházati cég 1998 óta bérel Zalaegerszegen telephelyet, főként exportra dolgoznak, az elkészült ruhákat Olaszországba szállítják. A vállalkozás évi 200 millió forintot termel.

A 160 millió forintos beruházás a telepfejlesztési pályázaton elnyert 80 milliós uniós támogatással valósult meg. Mindezt a város önkormányzata is támogatta. Gyutai Csaba polgármester elmondta 25 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz.

Az alkalmazottak száma 35 főről egy éven belül 54-re fog emelkedni. Az elmúlt évben több ilyen fejlesztést is támogatott a város. Legfőbb törekvésük a következő években is az lesz, hogy ösztönözzék a munkahelytermést.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: