keresés a weboldalon

Új vezetők a múzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új vezetők a múzeumban (Videó)

2020 szeptember 02 - szerda
Új vezetők irányítják szeptember elsejétől a Göcseji Múzeumot. Az igazgatót és helyettesét szerdán Balaicz Zoltán mutatta be a sajtó munkatársainak a Városházán. A polgármester kiemelte: Kostyál László kinevezéséről a közgyűlés egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül döntött.

Munkás és felemelő évek előtt áll a Göcseji Múzeum, mivel a már elkezdődött fejlesztések alapjaiban változtatják meg az intézmény jövőjét – hangzott el az eseményen. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a beruházások a Településfejlesztési Operatív – illetve a Modern Városok Programnak köszönhetően minden egységet érintenek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Kostyál László művészettörténész, eddigi igazgatóhelyettes részben az elődei által képviselt értékeket követve, részben a kor kihívásaihoz alkalmazkodva tervezi a jövőt.

Dr. Kostyál László, igazgató, Göcseji Múzeum:

Havasi Bálint eddig a Balatoni Múzeum élén állt. Célja, hogy a helyi identitást erősítse, s a gyűjteményeket megismertesse és megkedveltesse. Mint mondta: önmagát a kultúra és az üzlet, illetve a turizmus közötti hídnak tekinti.

Havasi Bálint, igazgatóhelyettes, Göcseji Múzeum:

A szakemberek egyetértettek abban, hogy legfontosabb feladatuk az értékek őrzése. Ugyanakkor munkájuk meghatározó részének tekintik az újfajta, közösségi múzeum létrehozását.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: