keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újabb óvintézkedések a zalaegerszegiek védelme érdekében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb óvintézkedések a zalaegerszegiek védelme érdekében (Videó)

2020 március 16 - hétfő
Lezárják Magyarország határait, betiltják a nyilvános rendezvényeket, az éttermek, kávézók és egyéb üzletek pedig csupán délután háromig lehetnek nyitva. Többek között ezeket a döntéseket hozta meg ma a kormány. Ezzel párhuzamosan a zalaegerszegi városvezetés újabb korlátozásokat vezet be a koronavírus-járvány megfékezése miatt. Ezekről részletesen Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

Valamennyi ügyfélszolgálaton, így a Polgármesteri Hivatalban, a Városi Ügyfélszolgálati Irodában és a Tourinform Irodában is visszavonásig szünetel az ügyfélfogadás. Emellett határozatlan ideig zárva tartanak a könyvtárak, a múzeumok és közművelődési intézmények.

Az önkormányzat korábban már látogatási tilalmat rendelt el a helyi bentlakásos idősotthonokban. A szépkorúak védelmének érdekében ezentúl pedig kijárási tilalom lép érvénybe, az ellátottak kéréseit a szociális dolgozók megoldják.

Határoztak továbbá arról, hogy a Széchenyi téren lévő nyilvános illemhelyet közegészségügyi szempontok miatt ideiglenesen lezárják. Emellett közterületeken lévő utcabútorokat, padokat részben elszállítják, a rögzítetteket pedig fokozottan fertőtlenítik. Az önkormányzati fenntartású uszoda már korábban bezárt, most a magántulajdonban lévő termálfürdőt működtető vállalkozás döntött úgy, hogy március 17-től, határozatlan ideig zárva tart a létesítmény.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: