keresés a weboldalon

Újévi fogadás az Arany Bárány télikertjében

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újévi fogadás az Arany Bárány télikertjében

2009 január 11 - vasárnap
Összefogásra buzdította a zalaegerszegieket dr. Gyimesi Endre polgármester az Arany Bárány Szálloda télikertjében elhangzott köszöntőjében.

A hagyományos újévi fogadáson, melyen a város meghatározó közéleti szereplői vettek részt elhangzott: a nehézségek ellenére 2008-ban jelentős eredményeket sikerült elérni az infrastruktúrafejlesztés, szennyvíz- és hulladékgazdálkodás, sport, oktatás- és szakképzés terén.

A polgármester hangsúlyozta, az elmúlt évben sem privatizálták közüzemi vállalataikat, sőt mertek nagyot álmodni. Összefogással élhetővé és építhetővé válik a város, hiszen az eddigi eredmények is mind közös munka eredményei. 2009-ben az egyik legfontosabb feladat a munkahelyteremtés. Nemcsak szolgáltató, hanem termelő cégek betelepítése a cél.

Folytatódik majd a belvárosrekonstrukció, a lakásépítés és az utak, parkok, parkolók felújítása, építése. A polgármester megköszönte a cégeknek, közintézményeknek, egyházaknak, az egészségügyi, jogi, oktatási és kulturális szférának a városért végzett áldozatos munkát.

Az újévi fogadás keretében került sor „Zalaegerszeg Innovációs Díjának” átadására, melyet egy magánszemély és egy cég vehetett át. A díjat azoknak adományozzák minden év elején, akik városfejlesztési, illetve a műszaki, közigazgatási, közgazdasági és humánszolgáltatás területen kiemelkedőt és újat alkotnak. Idén Dömők József, a Zelka Zrt. vezérigazgatója, valamint a 3B Hungária Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Nagy Zoltán vehette át az elismerést.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: