keresés a weboldalon

Újévi fogadás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újévi fogadás Zalaegerszegen (Videó)

2015 január 12 - hétfő
Megtartotta újévi fogadását Zalaegerszeg önkormányzata. Az esten a hagyományokhoz híven díjazták azokat a helyi vállalkozásokat, amelyek a város érdekében újító tevékenységet végeztek az elmúlt időszakban. „Zalaegerszeg Innovációs Díját” ezúttal a Zala-Depo Kft. és az EuropTec Kft. érdemelte ki. Balaicz Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: az új év egyben új kezdetet is jelent. Ennek jegyében pedig őszinteséget, alázatot, szerénységet és szorgalmat kér valamennyi zalaegerszegi polgártól.

A város önkormányzata „Zalaegerszeg Innovációs Díját” minden alkalommal olyan helyi vállalkozásoknak adományozza, amelyek műszaki, közgazdasági, közigazgatási, vagy a humánszolgáltatási tevékenységükkel a város hírnevét öregbítették. A díjakat ezúttal Németh János, Kossuth-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze készítette.

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a díjazottak innovatív munkájukkal példát mutathatnak a többi helyi vállalkozásnak.

A Zala-Depo Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. 2001-ben alakult. Fő tevékenységi területe a hulladékgazdálkodás. Emellett a téli időszakban hó- és síkosság-mentesítési munkálatokat is végez. Zalaegerszeg önkormányzata a magas színvonalú közszolgáltatási tevékenység, a környezettudatos munkavégzés és szemléletformálás, valamint a környezeti problémák társadalmi megismertetése miatt adományozta a vállalatnak az innovációs díjat.

A díjat a Zala-Depo Kft. nevében Gecse László ügyvezető vette át.

Az EuropTec Kft. svájci anyavállalatát 1905-ben alapították. A zalaegerszegi beruházás egy új, a műanyag-forgácsolás területét célozta meg. A vállalat immáron 23 éve sikeresen működik a megyeszékhelyen. Az innovációs díjat a helyi műszaki oktatás erősítése, példaértékű innovatív elkötelezettsége, valamint a város gazdasági fejlődésének elősegítéséért kapta.

Az elismerést az EuropTec Kft. nevében Belső Gábor ügyvezetőnek adták át.

A hagyományokhoz híven a város polgármestere Zalaegerszeg önkormányzati képviselőit, intézményvezetőit és a gazdasági élet kiemelkedő szereplőit hívta meg a fogadásra. A kitüntetések átadását követően a mintegy 300 vendég együtt köszöntötte a kihívásokkal teli új évet.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: