keresés a weboldalon

Újévi programok a Dísz téren (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újévi programok a Dísz téren (Videó)

2012 január 02 - hétfő
Látványos tűzijáték, koncertek és ünnepi beszéd várta a zalaegerszegieket az újév első napján. A Dísz téren felállított színpadon először a Lorenzo együttes zenélt, majd Ocsvai Grácián ferences atya köszöntötte az egybegyűlteket, Gyutai Csaba polgármester beszédében összefoglalta az elmúlt év Zalaegerszeget érintő eseményeit.

20 percen keresztül 2000 rakétát lőttek fel a városháza tetejéről. A Dísz téren több ezren voltak kíváncsiak a 2012-es év első zalaegerszegi rendezvényére.

Tompagábor Kornélnak a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetőjének célja, hogy évről évre színvonalas rendezvényeket tudjanak biztosítani Zalaegerszegen.

Hagyományosan Gyutai Csaba polgármester évértékelő beszédet tartott. Amelyben elmondta az olyan jelentős kulturális események, mint az Egerszegfesztivál, vagy a Belvárosi Szüret mellett jó hangulatú koncertek, színvonalas színházi és irodalmi rendezvények színesítették a város életét. Az elmúlt esztendő beruházásokban és fejlesztésekben is bővelkedett.

Emellett átadták Zalaegerszeg új piacterét, valamint a bevásárlást segítő 67 férőhelyes parkolót a Budai Nagy Antal utcában. Az Ökováros program keretében komoly fejlesztéseket hajtottak végre a szennyvíztisztító telepen. Valamint fokozatosan bevezetik a Zala Volán buszainak biogázzal való működtetését is. Jelentős intézményi felújítások zajlottak a város óvodáiban és iskoláiban. A felsőoktatásban is komoly eredményeket ért el a város: önállóvá vált a BGF gazdálkodási kara.

A város továbbra is kiemelten fogja támogatni a kis- és középvállalkozásokat, különösen a munkahelyteremtésre és a munkahelyek megőrzésére fognak törekedni a városatyák.

DZsu/NG

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: