keresés a weboldalon

Ünnepelt a Radnóti óvoda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepelt a Radnóti óvoda

2004 november 10 - szerda
Ünnepeltek a gyerekek, pedagógusok és szülők a Radnóti úti óvodában. Az intézmény fennállásának 50. évében két új létesítménnyel gazdagodott, ugyanakkor megindult átfogó felújítása. A nyár vége óta korszerű, a HACCP rendszernek megfelelő feltételek között történik a főzés és melegítés az épület földszintjén található konyhában. A régi helyiség teljesen megújult. Kicserélték a burkolatokat, új, modern berendezéseket vásároltak, és meg is nőtt a konyha alapterülete.

Ünnepeltek a gyerekek, pedagógusok és szülők a Radnóti úti óvodában. Az intézmény fennállásának 50. évében két új létesítménnyel gazdagodott, ugyanakkor megindult átfogó felújítása. A nyár vége óta korszerű, a HACCP rendszernek megfelelő feltételek között történik a főzés és melegítés az épület földszintjén található konyhában. A régi helyiség teljesen megújult. Kicserélték a burkolatokat, új, modern berendezéseket vásároltak, és meg is nőtt a konyha alapterülete.
A beruházást Zalaegerszeg önkormányzata finanszírozta, akárcsak a tetőtér beépítését. Az újonnan kialakított kisebb helyiségekben kiszolgáló egységek kaptak helyet, 70 négyzetméteren pedig tornaszoba fogadja a gyerekeket. A régóta várt létesítményt ünnepélyes keretek között avatták fel. Az óvodások színes műsorral és tornaóra bemutatóval vették birtokukba a szobát.
A foglalkozást ezúttal dr. Gyimesi Endre polgármester vezényelte, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy szerencsésen találkozott a város két programja a Radnóti úti óvodában. A Deák Ferenc Városépítő, illetve a Tündérkert Program volt ugyanis az, amelyik lehetővé tette a konyha felújítását, a tornaszoba kialakítását, ugyanakkor forrást teremtett a ház fűtésrekonstrukciójának elindításához is.
Az idei esztendőben 18,7 millió forintot költött az önkormányzat a Radnóti úti intézményre, jövőre pedig tovább folytatódna annak felújítása. A tervek között gondozói és logopédus szoba, öltöző, valamint új vizesblokk kialakítása szerepel, de ugyancsak 2005-ben fejeződne be a fűtés rekonstrukciója is. A fejlesztések elvégzésére 15 millió forintot tervez elkülöníteni költségvetésében a város vezetése.
A tornaszoba és a konyha felavatása mellett az intézmény udvarán álló volt mosókonyha is új funkciót kapott. Török Zoltán önkormányzati képviselő félmillió forintos támogatásának, valamint a Lions Klub hozzájárulásának köszönhetően sóbarlang fogadja mostantól a gyerekeket. Az új szolgáltatással egészségnevelési programját kívánja bővíteni az óvoda vezetése.

Tartalom megosztása: