keresés a weboldalon

Ünnepeltek a vadászok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepeltek a vadászok (Videó)

2012 február 13 - hétfő
20. alkalommal rendeztek vadászbált Zalaegerszegen. Idén köszöntő beszédet mondott Pechtol János az Országos Vadászkamara főtitkára, aki elmondta több törvényi változás fogja segíteni a vadászok életét a jövőben. Többek között egyszerűsödni fog a fegyvertartási engedély, valamint az orvvadászat bűncselekményként kerül be a büntetőtörvénykönyvbe.

Hagyományosan kürtszóval köszöntötték a vadászbál vendégeit. A vadászok az ismerős szólamokból pedig már azt is tudták, mi kerül majd tányérjukra. A Vadászok Zala Megyei Egyesülete 1990-ben jött létre, mára minden 10. család érintett a vadászatban. Így nem csoda, hogy a vadászbál évről évre az egyik leglátogatottabb rendezvények egyike.

Gyutai Csaba polgármester elmondta a vadásztatás komoly gazdasági tényezőt jelent megyénkben.

Köszöntő beszédet mondott Pechtol János az Országos Vadászkamara főtitkára, aki elmondta több, a vadászokat érintő törvény is változik a közeljövőben. A szakmai kérdések mellett azt is megtudtuk, hogy felesége zalai, így régi ismerősként szívesen jött a zalaegerszegi bálba.

Az estén fellépett a magyar bajnok Gála Társastánc Egyesület. Bemutatták Pink című koreográfiájukat is, amivel legutóbb a vilniusi világbajnokságon szerepeltek. A hajnalig tartó bálon pedig Márió a harmonikás szórakoztatta a közönséget.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: