keresés a weboldalon

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

2021 június 25 - péntek
Ünnepi közgyűlést tartottak Zalaegerszeg első mezővárosi okleveles említésének 600 éves évfordulója alkalmából. A rendhagyó összejövetelt hagyományosan a város napjához – május 13-hoz – legközelebb eső pénteken tartják. Ám ekkor még a járványhelyzet nem tette lehetővé, így most pótolták.

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese beszédében az elmúlt időszak nehézségei mellett a zalai megyeszékhely töretlen fejlődésére is kitért.
 
dr. Rétvári Bence, miniszterhelyettes, EMMI:

 

Az ünnepségen „Zalaegerszeg Város Posztomusz Díszpolgára” címet adományoztak a néhai Fisher György szobrászművésznek. A plakettet és a címmel járó oklevelet gyermekei vették át. Pro Urbe kitüntetésben pedig Bérces Edit ultramaratoni futó, valamint Kiss Gábor a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója részesült.

dr. Bérces Edit, ultramaratoni futó, egyetemi oktató:

Kiss Gábor, igazgató, Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár:


Díjazták még a Polgármesteri Hivatal dolgozóit is, őket a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkájukért ismerték el. Az elmúlt időszak nehézségei ellenére is közös erővel fejlődött Zalaegerszeg – mondta Balaicz Zoltán. A polgármester rámutatott: a ma kitüntetettek is sokat tettek Zalaegerszegért, ezért hála és köszönet jár.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 

A programot Vigh László beszéde zárta. Az országgyűlési képviselő több sikeres fejlesztésről is beszámolt, emellett hangsúlyozta: Zalaegerszeg méltó az elismerésre és további fejlődése is biztosított lesz.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: