keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepi megemlékezés Csácsban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi megemlékezés Csácsban (Videó)

2014 március 14 - péntek
Az 1848-as forradalom hőseire emlékeztek Csácsban. Balaicz Zoltán alpolgármester arról beszélt: ez a nap mindörökké a miénk, magyaroké.

Az Izsák Imre Általános Iskola hagyományos nemzeti ünnepségét rendezte meg március 15-e előestéjén. Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntője után az iskola tanulóinak műsora következett.

Én magam alpolgármesterként, ifjúsági ügyekért felelős korábbi bizottsági elnökként és egyben gyakorló tanárkánt is mindig azon szoktam lenni, hogy a fiataloknak megmutassuk azt, hogy igenis érdemes hinni a hazában, érdemes hinni a nemzetben, érdemes tenni ezért a közösségért. Mert hogyha továbbvisszük azokat a hagyományokat, értékeket és szokásokat, amelyeket a szüleinktől és nagyszüleinktől, az őseinktől megörököltünk, akkor azok olyan biztos táptalajt jelenthetnek valamennyiünk számára, amelyre a jövendőt is fel lehet építeni.

Az iskola második és harmadik osztályos tanulói néptánc műsorral készültek. Ezután a Gyenesi négyes csoport előadása következett.


Herkliné Ebedli Gyöngyi
, az Izsák Imre Általános Iskola igazgatója elmondta, a március 15-ei ünnepség hagyománynak számít az iskola életében.

Ezzel a mai ünnepséggel indítottuk el a Csácsi-tavasz programsorozatunkat. Jó néhány éve kezdtünk el megemlékezni az 1848-as forradalomról, ami mostanra már hagyománnyá vált Csácsban. Az is hagyomány, hogy március 15-ét az előestéjén, március 14-én ünnepeljük itt a városrészben. Ezúttal az Izsák Imre Általános Iskola néptánccsoportja készült színvonalas ünnepi műsorral.

Az ünnepség zárásaként az iskola tanulói felvonultak a Domb utcai emlékhelyhez. Koszorúkkal és virágokkal tisztelegtek a magyar forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

V.D.

Tartalom megosztása: