keresés a weboldalon

Ünnepség a Kis utcai óvodában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepség a Kis utcai óvodában

2009 május 29 - péntek
Megújult homlokzatú épület és virágos udvar várja ezután a Belvárosi I. számú Integrált Óvoda Kis utcai tagóvodájának csöppségeit. A 4 millió forintos beruházást a gyermeknap alakalmából ünnepélyes keretek között avatták fel.

Az időszerű felújítások ennél sokkal nagyobb értéket képviselnek, a megvalósulásban nem kis rész társadalmi munkát, szülői összefogást lehet elkönyvelni. Ezek közül kiemelkedik Sebestyén Zoltán festő, vállalkozó, szakmai tanár, aki diákjai közreműködésével munkadíj nélkül vállalta a homlokzatfestést. Ezt a munkát a Dózsa iskola tűzzománc szakkörösei fejelték meg két óriás dekorációval.

De hosszan lehetne sorolni azok nevét, akik közreműködtek azért, hogy az óvoda 202 gyermeke esztétikusabb és egészségesebb környezetben tölthesse a napjait. Az udvaron talajcserét hajtottak végre, kiváló minőségű gyepszőnyeget, új fákat, bokrokat, növényeket és egy kis kertet telepítettek Horváth Zsuzsanna tájépítő mérnök tervei alapján, a Városgazdálkodási Kft. munkatársai.

Mindezekért mondott köszönetet az avató ünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester, Balaicz Zoltán, a településrész képviselője, Szemesné Kovács Edit vezető óvónő és Busa Csaba, az óvodai alapítvány részéről. A költségek feleződtek az önkormányzat és az alapítvány között.

Az óvodások műsora színesítette az avatót, melynek kedves színfoltja volt, amikor a támogató felnőttekkel közösen virágot ültettek.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: