keresés a weboldalon

Úszógála (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Úszógála (Videó)

2016 február 01 - hétfő
Második alkalommal rendeztek 24 órás úszógálát Zalaegerszegen. A megmérettetésre ezúttal 10 csapat jelentkezett. A több mint 100 sportoló egy nap alatt közel ezer kilométert úszott le.

Az első úszók szombaton, déli 12 órakor csobbantak a medencébe. A szabályok értelmében a verseny ideje alatt a csapatok egy tagjának folyamatosan a vízben kellett tartozódnia, úszásnemet viszont mindenki maga választhatott. Míg a mezőny legifjabb tagjának a hétéves Koltai Vanda bizonyult, addig az abszolút korrekorder Baráth Csaba lett. Ő 72 évesen állt a rajtkőre.

A Dóczy Éva egykori úszómesterről elnevezett viadalra az ország több pontjáról érkeztek résztvevők. Pataki János főszervező szerint a gála remek alkalmat nyújtott a sportág népszerűsítésére.

Vasárnap, az utolsó karcsapások után a versenyzők felszabadultan vetették magukat a vízbe, így ünnepelve a nem mindennapi teljesítményüket. A legjobbak Balaicz Zoltántól vehettek át emlékérmet és trófeát. A polgármester abban bízik, hogy a következő években megújuló uszoda is hasonlóan színvonalas rendezvényeknek ad majd otthont.

A képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokára végül a megyeszékhelyi Retro ZUK csapata állhatott, a második helyen a veszprémi Laman Team, a harmadikon pedig a pécsi Mint a hal együttese végzett.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: