keresés a weboldalon

Utazás kiállítás Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utazás kiállítás Egerszegen

2009 március 29 - vasárnap
„A válság ellenére is utazzunk!” – e szavakkal nyitotta meg Makovecz Tamás önkormányzati képviselő az első zalaegerszegi Utazás Kiállítást, majd hozzátette, itt az idő, hogy elköltsük utazási csekkjeinket.

A hétvégi rendezvénynek a Keresztury Dezső ÁMK adott otthont. A felsorakozó utazási irodák péntektől vasárnap délutánig várták az érdeklődőket, bemutatva 2009 aktuális ajánlatait; legyen szó szállásról, csoportos vagy egyéni utakról, fürdőzési, túrázási lehetőségekről. A szakmai napokon művészeti csoportok, zenei előadások szórakoztatták a közönséget, s a turisztikai kínálattal párhuzamosan esküvői ruhákat és a lakodalommal kapcsolatos egyéb kellékeket is láthattunk.

Az esemény nyitányaként dr. Halász Imre, a Pénzügy és Számviteli Főiskola kandidátusa tartott standok közötti idegenvezetést (hiszen a civil életben maga is űzi ezt a mesterséget). Mint mondta az egerszegi Utazás Kiállításon gyakorlatilag a teljes magyar palettához hozzá lehet jutni, ami bő és színvonalas.

A város történetét felelevenítve elhangzott: 1935-ben a Göcseji Napokon már sor került hasonló programsorozatra, ám akkor a cél az volt, hogy a nagyközönség Zalába jöjjön. Itt most arról is szó van, hogy mi menjünk más vidékek tájaira. A turizmussal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az „nem más, mint a vendég intelligens lenyúlása, a cél pedig az, hogy jövőre is hagyja magát lenyúlni”, ekkor sikeres az ágazat.

A kiállítás két napja alatt az utazni vágyók szép számú prospektussal és szóróanyaggal távozhattak. Megismerhették a zalai borúton túl a badacsonyi programokat, gyógyfürdők és kastélyszállók kínálatait, a repülős utazási ajánlatokat. Külön standot kaptak a turisztikai térképek, illetve a vasút európai városokba irányuló kedvezményei.

Aki az extrémebb kirándulásokat szeretik kerékpáros és (vad)vízitúrák közül válogathatott. Ezen kívül jó néhány borvidék promócióját is haza vihettük. Egy-egy nedűből pedig ízelítőt is kaphattunk, hiszen a rendezvényen borkóstoló várta a kulináris élvezetek hódolóit.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: