keresés a weboldalon

Úton, magyarként, Európába… (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Úton, magyarként, Európába… (Videó)

2014 június 19 - csütörtök
Ezzel a címmel rendezték meg az Echo Tévéből ismert Háttér-kép című beszélgetést Zalaegerszegen. Bayer Zsolt újságíró mellett két közgazdász, Dr. Boros Imre és Dr. Bogár László volt a rendezvény vendége. A házigazda szerepét Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere vállalta fel.

Megtelt a zsinagóga a beszélgetésre, amelyen elsősorban Magyarország és az Európai Unió kapcsolata volt a téma. A nap moderátora, Balaicz Zoltán így fogalmazta meg a fórum témáját:

Elhangzott, hogy a magyar kormány alapvetően unió párti, de vannak vitás kérdések. Ugyanakkor a térség országgyűlési képviselője, Vigh László szerint nem csak az unió tisztségviselőivel szemben kell megvédeni az ország érdekeit.

Dr. Bogár László úgy fogalmazott, hogy amióta gazdaság létezik a világon, azóta vannak érdekkülönbségek. Ezektől azonban nem kell megijedni, lehet kezelni azokat. A multik nem fognak önként lemondani az elmúlt 25 évben nálunk szerzett előnyeikről, de meg kell győzni őket az ország érdekeiről. A közgazdász azt mondta:

Dr. Boros Imre szerint az Unió válaszút elé állt.

Ebben egyre több partnere van Magyarországnak. –hangzott el. Bayer Zsolt ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy csak a határozott érdekképviselet hozhat eredményeket az ország számára, legyen szó a határon túliak ügyéről, vagy bármi másról.

Az újságíró úgy fogalmazott, hogy a négyezer éves emberi politika olyan, hogy csak az érdekérvényesítésből és az erőből ért. Az állandó kompromisszumkeresést önfeladásként értékeli, és annak megfelelő módon is áll hozzá. Ezért csak az érdekeinkért való határozott kiállás hozhat eredményt.

N.Zs./N.G.

Tartalom megosztása: