keresés a weboldalon

Vadászati konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadászati konferencia (Videó)

2021 szeptember 03 - péntek
Vadászati konferenciát tartottak a Díszteremben, amit az önkormányzat a Zala Megyei Vadászkamarával közösen szervezett. A program a Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt keretében valósult meg.

A résztvevőket Győrvári Attila megyei fővadász köszöntötte. Az eseményre erdő- és vadgazdálkodók, hivatásos vadászok és civil érdeklődők egyaránt meghívást kaptak. Azért, hogy a szakemberek és laikusok egyaránt profitálhassanak az előadásokból, a szervezők változatos témákkal készültek. Így – többek között – szó volt az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenéséről, terjedéséről és veszélyeiről, illetve a vadbalesetekről és ezek megelőzésének lehetőségeiről.

Óberling József, r. ezredes, közlekedésrendészeti főosztályvezető, rendőrségi főtanácsos, ORFK:

A vadászat aktualitásait és az innovatív megoldásokat bemutató konferencián a drónok használata is terítékre került. Mint bejelentették, Iregszemcsén létrehoznak egy bázist, ahol képzésekkel és rendezvényekkel népszerűsítik a dróntechnológiát. Ezt a későbbiekben több területen alkalmazhatják majd.

Homola László, ügyvezető, ST-System Novum Kft.:

Bár a hagyományos vadászati évadnyitó elmaradt, a zalai nimródok hamarosan ismét találkoznak. Október 9-én ugyanis Keszthelyen újabb konferenciát rendeznek.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: