keresés a weboldalon

Várják a befektetőket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Várják a befektetőket

2007 augusztus 16 - csütörtök
Mivel pályázati úton évekig nem jutott pénzhez az önkormányzat a városi strand fejlesztésére irányulóan, tavaly tavasszal úgy határoztak a képviselők, hogy értékesítik a fürdő használaton kívüli területeit, s majd az ily módon befolyó pénzből történik meg a központi strand felújítása és fejlesztése. A Göcseji út felöli 2500, illetve 1900 négyzetméter nagyságú területrészek földhasználati jogának megszerzésére, illetve azok beépítésére pályázatot írt ki a város, ám ajánlat egy sem érkezett. A városi strand fejlesztésének kérdését a nyári szünet előtti utolsó ülésén vette ismét napirendjére a közgyűlés. A határozatról Dékány Endre, a műszaki bizottság elnöke, a strand fejlesztésére létrehozott munkacsoport vezetője tájékoztatta lapunkat.

– Bennünket is váratlanul ért, hogy egyetlen ajánlat sem érkezett tavalyi pályázatunkra, hiszen a kiírást megelőzően mutatkozott érdeklődés a szóban forgó területek iránt. Valószínűleg a feltételeket találták szigorúnak a befektetők, akik egyébként érdeklődést mutatnak az Ady utcai ingatlanok iránt – mondja elöljáróban Dékány Endre.

– Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem adjuk el a strand Ady út felöli részét, jó lehetőséget látunk viszont a Göcseji út felöli területek beépítésére. Gyógy-egészségügyi, wellness-, fitnesz-, sport- és rekreációs funkció, illetve ezen tevékenységekhez kapcsolódó üzlet és vendéglátás, például sportbolt, gyógyászati segédeszközbolt, étterem, büfé, szálloda, panzió építhető az egyik ingatlanrészre. Míg a másikra tanuszodát várunk.

– A Göcseji út felöli területeket sem adnák azonban el, csupán földhasználati jogot biztosítanának az érdeklődő befektetőknek.

– Így igaz, nem változtattunk az ajánlaton, földhasználati jog alapítására irányul az új nyilvános pályázat. A beépítési százalékok tekintetében jobb ez a megoldás. Nehezíti viszont a hitelfelvételt, hiszen a bankok kizárólag saját földtulajdonra adnak hitelt. Nagy valószínűséggel ez is sok befektetőt visszatart.

– A negatív visszajelzések ellenére sem változtatott a kiíráson az önkormányzat?

– Nem érezzük sürgetőnek a hasznosítást, így nem kívánunk elállni a korábbi pályázati szándéktól – szögezi le a műszaki bizottság elnöke. – Türelmesen várunk az ajánlattevőkre, illetve az országos pályázatra, ami segítséget nyújtana a régóta tervezett tanuszoda, a két korosztályos gyermekmedence és a 25×50 méteres, feszített víztükrű nagymedence megépítéséhez. Ez utóbbiak tervei is elkészültek időközben.

A városi strand fejlesztésére irányuló pályázat a helyi és az országos sajtóban is megjelent. A beérkezett ajánlatokat a szeptemberi közgyűlésen tekintik át a képviselők. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: