keresés a weboldalon

Város- és cégvezetők szemléje Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Város- és cégvezetők szemléje Zalaegerszegen (Videó)

2013 március 13 - szerda
Városi szemlét tartottak ma a megyeszékhelyen. A város vezetői mellett az önkormányzati cégek vezetői vettek részt a terepszemlén. Hat helyszínt jártak be és több feladatot is meghatároztak a közeljövőre.

Elsőként a belvárost vették górcső alá. A Dísz téren is még látható a télen használt érdesítő anyag, ezek eltávolítását is meghatározták. Folytatják a belvárosban az elöregedett örökzöldek cseréjét, helyettük több virágot telepítenek majd.

A Köztársaság utcát is bejárták. Itt 180 millió forintból biciklisút épült. A napokban lesz a műszaki átadása, ám még illesztési munkák lesznek illetve a zöldterületeket is kialakítják. Azt tapasztalták a szakemberek, hogy a munkához használt felvonulási területek, mint például a Csendes utca több szakaszát is helyre kell állítani. Doszpoth Attila érdeklődésünkre elmondta: ezenkívül több olyan helyszínt is bejártak, ahol a közelmúlt időjárási viszonyi okoztak gondot.


Megtudtuk azt is: a belvárosban a Vizslaparkot is megtekintették. Egyrészt, mert az Arany János utca mentén található díszalmafák elöregedtek, ezeket még az idén kicserélik. Az a döntés is megszületett, hogy a Vizslapark növényzeti és közlekedési szempontból egy áttervezést igényel.

S.Z./B.P

Fotó: Czudor Léna

Tartalom megosztása: