keresés a weboldalon

Városi megemlékezés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városi megemlékezés (Videó)

2019 október 23 - szerda
Egy nemzet vagyunk, melyet immáron a szív hangjai, a vér szava, ezer közös esztendő, dicsőségesen felemelt és méltósággal lehanyatló zászlók, azonos cél, eszme és küldetés egyesítenek. Ezekkel a gondolatokkal összegezte 1956 üzenetét Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere az Ady utcai 56-os emlékműnél megrendezett városi megemlékezésen mondott beszédet.

Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas színművész a közös akaratról énekelt a Németh Imre és Telenkó János életét követelő zalaegerszegi sortűz helyszínén, az egykori pártbizottság épülete előtt. Ezt követően Balaicz Zoltán lépett a mikrofonhoz. Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott: a szabadsághősök közül kiemelkednek az 56-osok, akiknek a véres, borzalmas, hitehagyott XX. században is sikerült csodát tenniük néhány hétre.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán hozzátette: a mostani generáció küldetése továbbvinni a küzdelmet. Mert 56 legfőbb tanulsága, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk a saját sorsunkért és önmagunkon keresztül az egész közösségért.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A megemlékezés koszorúzással zárult.

F.M./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: